Haber

DEÜ Rektörü Prof.Dr. Nukhet Hotar; “Engelleri Aşmak İçin Toplumsal Bilinç Gerekiyor”

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, toplumda farkındalık yaratmak ve engellilerin sorunlarını analiz etmek için çalıştıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak engelli bireylerimizi kucaklayan ve her zaman yanlarında olan bir anlayışı benimsiyoruz. Engelleri birlikte aşabileceğimiz fikrinden hareketle ve sizlerin de desteğiyle toplumsal farkındalığı artırmak için bir gün değil, yılın 365 günü çalışıyoruz.”

Dokuz Eylül Üniversitesi Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Buca Yerleşkesi’nde yer alan ‘Plus Biz Cafe’de “Birlik Gücümüzle Engelleri Aşarız” etkinliği düzenledi. aktivite; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Üniversite Üst Yönetimi, Dekanlar ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte DEÜ Devlet Konservatuarı öğrencisi otizmli Yamaç Erol piyano dinletisi verdi. Ayrıca 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından Malatya’dan İzmir’e gelen Yağıpınar ailesinin fertleri, deprem sonrası yaşadıkları süreci katılımcılarla paylaştı.

DEÜ olarak yıl boyunca engellilere yönelik projeler yürüttüklerini belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. özel gereksinimli bireylerin sosyal ve ekonomik alanda daha fazla yer almalarını sağlayacak.” Rektör Hotar, “Bu ve benzeri etkinliklerle üniversite personelimizin ve öğrencilerimizin özel ihtiyaç gruplarını tanımalarının sağlanması amaçlanıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak yılda bir değil, tüm yıl boyunca engelli bireylerimizi hatırlayan, onların yanında olan, takvime bakmadan çalışan bir yönetimiz. Hayatımızda her zaman engeller olacaktır. Ancak el ele vererek bu engelleri azaltacağız ve başarılı olacağız.”

“BİLİNÇLİ OLURSAK HUKUKA İHTİYAÇ YOKTUR”

Rektör Hotar, “Engellilere yönelik davranışlar konusunda ilerleme kaydetmemiz ve farkındalık yaratmamız gerekiyor. Ülkemizde bu alanda kanun ve yönetmelikler çıkarılmış, anayasal değişiklikler yapılmıştır. Uluslararası düzeyden daha ileri düzeyde bir mevzuat oluşturulmuştur. Ancak önemli olan kanundan çok kanunu uygulayacak kişilerin davranışlarıdır. Bu bilinci yakalarsak hukuka gerek kalmayacak” dedi.

PROJELERİNİZİ BEKLİYORUZ

Her yeni projenin engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına büyük değer taşıdığına dikkat çeken Rektör Prof. özel gereksinimli bireylere yönelik etkinlikler. Eğitimde fırsat eşitliğine inanan Üniversitemiz, geçtiğimiz yıl YÖK tarafından düzenlenen 2022 Manisiz Üniversiteler Ödülleri’nde 11 bayrak ve 7 madalya ile ödüllendirildi. ‘Kitabımın Sesi Olun’, ‘Eylül Bebekleri’, ‘Artı Biz Cafe’, ‘Mutlu Anne Babalar ve Mutlu Çocuklar için Mesafeleri Aşıyoruz’, ‘Bilim, Sanat ve Sporun Işığında Engelsiz Hayatlar’ gibi birçok proje üniversitemizde hayata geçirilmiştir. Eksiklerin giderilmesi noktasında projeye katkı sağlamanızı bekliyoruz” dedi.

DEU İLK GÜNDEN BERİ DEPREM BÖLGESİNDE

DEÜ Rektörü Prof. Nükhet Hotar, “Ülkemiz 6 Şubat’ta büyük bir felaket yaşadı. Kamu kurumu olarak büyük emeklerle bölgeye ulaştık ve desteğimizi sürdürüyoruz. Ara vermeden oradayız. Doktorlarımız, mühendislerimiz, psikologlarımız, çocuk eğitimcilerimiz ve sağlık çalışanlarımız bölgede destek vermeye devam ediyor. Hayatını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet, hayatta kalanlara sağlıklı ömürler diliyorum.”

BUCA VALİSİ TUNÇER; “ÜNİVERSİTEMİZİ ÇOK DESTEKLİYORUZ”

Etkinliğe katılan Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Dinçer, Engelliler Haftası’nda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Devletimiz, STK’larımız ve Üniversitelerimiz olarak her zaman daha fazlasını sağlamak için birlikte projeler yürütüyoruz. engelliler ve vatandaşlarımız için rahat ve konforlu yaşam. Ülkemizde 2005 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yürürlüğe giren ilk Engelliler Kanunu’nun hazırlanmasında Rektörümüz Nükhet Hotar’ın da büyük katkıları olmuştur. Bu düzenleme ile engelli vatandaşlarımıza büyük imkanlar sağlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Rektörümüzün sosyal çalışmalarını canı gönülden destekliyoruz.”

“Birlik ve Beraberlikten Gücümüzle Engelleri Aşarız” isimli etkinlikte; Manisiz DEÜ Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan derginin 3. sayısı tanıtıldı. Üniversite birimleri ve öğrencilerine otizm farkındalığını artırmak için hazırlanan bileklikler tanıtıldı ve tüm katılımcılara bileklik dağıtıldı. Rektör Hotar ve beraberindekiler de depremzedelerin hazırladığı el işlerinin gezildiği standı ziyaret ederek bilgi aldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

omerli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu